Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Τερζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1970. Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης όπου και αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 1995. Απέκτησε την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος τον Νοέμβριο του 1995 και άσκησε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Χρυσού Κ.Υ.Ν. Ζίχνης Σερρών. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον στρατό ξηράς στο Υγειονομικό Σώμα.

Έναρξη της ειδικότητας τον Αύγουστο του 1999 αρχικά ως ειδικευόμενος της Παθολογικής Κλινικής Ν.Γ.Ν.Θ ‘’Γ. Γεννηματάς’’ Θεσσαλονίκης (προαπαιτούμενη 2 ετής εκπαίδευση στην Παθολογία προ της ενάρξεως της ειδίκευσης στην Γαστρεντερολογία).  Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στην Γαστρεντερολογική Κλινική του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ Αθηνών επί 4 ετίας. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας του εκπαιδεύτηκε επί 6 μηνο στην ERCP, Ενδοσκοπικό Υπερηχογράφημα και άλλες επεμβατικές πράξεις στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘’Γ. Γεννηματάς’’. Απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Γαστρεντερολογίας τον Ιανουάριο του 2006.

Εργάστηκε ως επικουρικός ιατρός επί 1 έτος στην Γαστρεντερολογική – Ογκολογική Κλινική του Α.Ν.Θ ‘’Θεαγενείου’’ όπου και εξειδικεύτηκε στην Ογκολογία πεπτικού συστήματος (χορήγηση Χημειοθεραπειών, επεμβατικές ενδοσκοπικές πράξεις, αντιμετώπιση δύσκολων ογκολογικών περιστατικών). Στη συνέχεια εργάστηκε επί 2 ετίας ως επιμελητής Β’ στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όπου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (Ελκώδης Κολίτιδα, νόσος Crohn), την Ηπατολογία και τα λειτουργικά νοσήματα του πεπτικού συστήματος εκτελώντας μανομετρίες οισοφάγου – PHμετρίες, αντιστασιομετρίες (εμπέδηση - Impedance).  Εκπαιδεύτηκε στο Univercity Medical Center Utrecht & MMS Head Office Enschede Netherlands, 2008, στην μανομετρία οισοφάγου και στην ΡΗμετρία - εμπέδηση (Impedance). Το 2009 επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη όπου ασκεί μέχρι σήμερα την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στο Ιδιωτικό του ιατρείο και είναι υπεύθυνος ενδοσκοπικού τμήματος της Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης όπου εκτελεί διαγνωστικές και επεμβατικές ενδοσκοπήσεις εντελώς ανώδυνα και με πλήρη ασφάλεια. Επίσης έχει οργανώσει εργαστήριο μελέτης κινητικών διαταραχών ανωτέρου πεπτικού συστήματος εκτελώντας μανομετρίες οισοφάγου και αντιστασιομετρίες - ΡΗ μετρίες.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει την συμμετοχή του σε αρκετές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε συνέδρια και ιατρικά περιοδικά. Αρθρογραφεί αρκετά συχνά σε περιοδικά όπου έχουν στόχο την ενημέρωση του κοινού για συχνά νοσήματα που άπτονται της ειδικότητας της γαστρεντερολογίας και της ηπατολογίας. Ο ιατρός έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής εταιρείας. Είναι παντρεμένος με την Ψυχολόγο Ειρήνη Γρηγοριάδου και έχουν δύο παιδιά.